Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Σουσαλμίνα (Γλυκό του Διονύσου)

Υλικά

• 600 ml μούστο

• ½ κιλό σουσάμι

• 3 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία

Βράζουμε το μούστο μέχρι να γίνει πετιμέζι, δηλαδή περίπου δύο ώρες. Καβουρντίζουμε το σουσάμι για 10 με 15 λεπτά σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το πετιμέζι και το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς.

Μόλις αρχίσει να κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας, είναι έτοιμο. Το βγάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και το σκεπάζουμε, πάλι με λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Αν βιάζεστε πολύ, μην ανησυχείτε…τρώγεται και ζεστό!

Καλή μας όρεξη!