Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012


ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ (Συνέχεια)
Όπως και στην προηγούμενη ανάρτηση σας είχα αναφέρει ότι με κάποια φυσικά υλικά μπορούμε να πετύχουμε τα ίδια, πιθανά και καλύτερα αποτελέσματα, απ αυτά, των πανάκριβων παρασκευασμάτων. Το βέβαιο είναι ότι θα μας έχουν περισσέψει τα χρήματα.

Αντιγηραντική Μάσκα Προσώπου
Υλικά:
·         2 κουταλιά της σούπας μέλι
·         1 κουταλιά της σούπας σταρένιο αλεύρι
·         1 κουταλιά μπύρα

Χρήση:
Αναμειγνύουμε τα υλικά σε ένα γυάλινο μπολ. Αφού περάσουν 20 λεπτά (κατά προτίμηση) στο ψυγείο. Απλώνουμε το μίγμα σε καθαρό πρόσωπο. Το αφήνουμε να δράσει για 25 έως 30 λεπτά και μετά το αφαιρούμε με μια πετσέτα, την οποία έχετε προηγουμένως βρέξει με δροσερό νερό.

Μάσκα Προσώπου Αναζωογονητική
Υλικά:
·         2 μεγάλες κουταλιές της σούπας γιαούρτι καλά στραγγισμένο
·         1 ½  κουταλιά μέλι
·         1 κουταλιά ελαιόλαδο

Χρήση:
Αναμειγνύουμε τα υλικά σε ένα γυάλινο μπολ. Τοποθετούμε για 10-15 λεπτά τουλάχιστον το μείγμα στο ψυγείο. Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και στο λαιμό. Το αφήνουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.

Λοσιόν για λαμπερά μαλλιά
Υλικά:
·         χυμός από 1 πορτοκάλι
·         1 κουταλάκι μέλι
·         1/2 κουταλάκι ελαιόλαδο

Χρήση:
Αναμειγνύουμε τα υλικά σε ένα σέικερ. Κτυπάμε τα υλικά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές διάλυμα. Απλώνουμε το διάλυμα στα μαλλιά μας που είναι φρεσκολουσμένα. Ξεβγάζουμε μετά από 20-25 λεπτά.

Λοσιόν για αδύνατα και κουρασμένα μαλλιά
Υλικά:
·         2 ασπράδια αυγών
·         1 1/2 κουταλιά μέλι

Χρήση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα, μέχρι να αφρίσουν καλά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πάλι με το σύρμα, μέχρι να διαλυθεί. Απλώνουμε τον αφρό στα μαλλιά μας και τον αφήνουμε για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια λούζομε τα μαλλιά μας όπως συνήθως.


Λοσιόν που εξαφανίζει καφέ κηλίδες, διχρωμίες και ανοιχτούς πόρους
Υλικά:
·         1 ώριμη ντομάτα
·         λίγες σταγόνες λεμόνι
·         1 1/2 κουταλιά γλυκού μέλι

Χρήση:
Τρίβουμε μια ώριμη ντομάτα στον τρίφτη. Αφαιρούμε τυχόν σπόρους και φλούδες. Σ αυτό το χυμό της τομάτας ρίχνουμε 10-15 σταγόνες λεμόνι (ανάλογα της έντασης των κηλίδων). Στη συνέχεια βάζουμε το μέλι και ανακατεύουμε το μείγμα. Εφαρμόζουμε μια πλούσια ποσότητα στο πρόσωπο μας. Την αφήνουμε για μισή ώρα και στη συνέχεια ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με χλιαρό νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου