Υλικά
-30 κιλά μέλι
-80 κιλά ζάχαρη(άχνη)
-9-10 κεφάλια καθαρισμένες σκελίδες σκόρδο,
-4 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκάλι
Τρόπος παρασκευής
Πρώτα λειώνουμε τις καθαρισμένες σκελίδες του σκόρδου στο μπλέντερ με 4 ποτήρια φρέσκου χυμού πορτοκαλιών. Κατόπιν το ρίχνουμε μέσα στο ζυμωτήριο που έχουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε να δουλέψει μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα που θα προκύψει το τοποθετούμε σε νάιλον σακούλες ανά 2-3 ή 4 κιλά, το αφήνουμε να ΄΄παγώσει΄΄ και κατόπιν κόβοντας την σακούλα στο κάτω μέρος την τοποθετούμε πάνω στους κηρηθροφορείς, μέσα στις κυψέλες.
-Το ζαχαροζύμαρο αυτό δίνεται στα μελίσσια από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τέλος Μαρτίου.
Δημήτρη
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλώς σε βρίσκω στην παρέα μας.
Πολλά και καλά μέλια να έχεις,
και καλές αναρτήσεις.
Γειά σου Δημήτρη,που είσαι,χαθήκαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήδιόρθωση:είσαι
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιώργο έχουμε πάνω από χρόνο να τα πούμε αδερφέ....έκλεισε κι ο μελισσοκόμος τι έπαθαν
ΑπάντησηΔιαγραφή