Για 5-6 κούπες Υλικά:
1½ λίτρο νερό
5-7 ξυλάκια κανέλας
10-15 καρφάκια γαρίφαλο ή μια κουταλιά τριμμένη γαρίφαλο
½ κούπα μέλι
1-2 λεμόνια
Παρασκευή
Σε μια μικρή κατσαρόλα ή ένα τσαγερό ρίχνουμε το νερό και το βάζουμε για βράσιμο, μόλις βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ξυλάκια της κανέλας και τα καρφάκια γαρίφαλο ή την κουταλιά τριμμένο γαρίφαλο.
Τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για 20 λεπτά να βγάλουν τις ουσίες και τους χυμούς τους που περιέχουν. Η κανέλα είναι άριστο απόσυμφορητικό και μικροβιοκτόνο. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά στραγγίζουμε καλά το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Σερβίρουμε στις κούπες αφού πρώτα μέσα ρίξαμε μια κουταλιά μέλι και μερικές σταγόνες λεμόνι. Στην Κεϋλάνη το χρησιμοποιούν για το κρυολόγημα, επίσης ρίχνει τον πυρετό, είναι και ελαφρό διουρητικό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου