Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΣΤΕΛΙ

Υλικά
500 γρμ. Μέλι ανθέων
400 γρμ. Σουσάμι καβουρδισμένο
φλούδα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
ένα ποτήρι νερού ανθόνερο
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε ένα μικρό τηγανάκι μέχρι να ροδίσει. Παράλληλα, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι μέχρι να πάρει βράση και να το ξαφρίσουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φλούδες από το πορτοκάλι και το μέλι για να πάρει άρωμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καθώς θα ψιλοβράζει.
Σε λίγο προσθέτουμε το σουσάμι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μίγμα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Το μυστικό για να ξέρουμε ότι το υλικό είναι έτοιμο, έχει ως εξής: ρίχνουμε μια κουταλιά από το μίγμα σε ένα μικρό πιατάκι και περιμένουμε. Αν μόλις κρυώσει ξεκολλήσει εύκολα από το πιατάκι, τότε το γλυκό είναι πράγματι έτοιμο.
Τότε αρχίζουμε να το περιχύνουμε σε μικρά κομμάτια, σε μια ανοιγμένη λαδόκολλα ή σε καθαρό μαρμάρινο πάγκο κουζίνας, αφού πρώτα έχουμε ρίξει αρκετό ανθόνερο.
Όταν κρυώσει το ξεκολλάμε προσεκτικά και το φυλάμε σε δροσερό μέρος, επάνω σε μεγάλες πιατέλες ή χάρτινα κουτιά ζαχαροπλαστικής.
Ένα σπουδαίο μυστικό για να μην κολλάνε τα κομμάτια μεταξύ τους είναι να τα τυλίγουμε σε μικρά χαρτιά ζαχαροπλαστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου